Aanhangwagen


Opleiding
Ook kun je bij rijschool Heibrink terecht voor rijbewijs BE. Het rijbewijs B is niet geschikt voor alle aanhangwagens. Wie bijvoorbeeld met een paardentrailer of zware caravan wil rijden moet vaak een rijbewijs BE bezitten. Kijk hier wanneer je precies een rijbewijs BE nodig hebt of download de brochure. Waar bestaat de opleiding uit? Je hoeft geen theorie examen af te leggen voor BE. Wel moet je in bezit zijn van een rijbewijs B. Je kunt de praktijkopleiding in 1 dag doen, maar het is ook mogelijk in meerdere dagdelen of lessen de opleiding te volgen. Bij de tweede optie is de kans van slagen hoger omdat een dagcursus als zeer intensief ervaren wordt

Dagcursus
Het is mogelijk om je rijbewijs BE te behalen in 1 dag. Het is aan te raden om daarvoor een intest te doen. Hierbij kunnen wij een inschatting maken hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt. De dagcursus start om 8.30 uur of een ander tijdstip in overleg met de rijschool. Het examen wordt dan in de loop van de middag afgenomen. De cursus is inclusief lunch.

Rijexamen
De tijdsduur van een examen is +/- 55 minuten. Daarvoor wordt 15 minuten gebruikt voor controle vragen over kentekenbewijzen, over de combinatie, een ogen test, wat technische vragen over de aanhangwagen en controle van de verlichting. Je instructeur begeleidt je tijdens het aankoppelen van de aanhangwagen. Tijdens de rit let de examinator op de volgende punten:
 • De beheersing van de combinatie (o.a. het uitvoeren van 2 bijzonder manoeuvres)
 • Het kijkgedrag (denk aan controleren van uitzwaai en beperkt zicht).
 • Voorrang verlenen (denk daarbij vooral aan het wel of niet blokkeren van kruispunten i.v.m. de lengte van de combinatie).

 • Aan het einde van het examen krijg je gelijk de uitslag.  Noordzeestraat 5
  8303 VJ Emmeloord
  tel 0527-699823
  Henk 06-20159558
  Marianne 06-13184802
  Rijschoolnummer: 1443Z1
  IBAN NL09INGB0004505799
  E-mail: info@rijschoolheibrink.nl