Auto


Rijopleiding
Bij rijschool Heibrink word je volledig voorbereid op het rijexamen. In principe word je elke rijles door dezelfde instructeur begeleid. Gemiddeld krijg je eenmaal per week rijles, in overleg is vaker in de week ook mogelijk. Ook kun je worden opgehaald uit de dorpen rondom Emmeloord. De rijlessen worden in en rondom Emmeloord gegeven. Ook gaan we aan het einde van de opleiding naar een andere( grotere) plaats bv. Zwolle, om situaties op te zoeken die in Emmeloord niet aanwezig zijn. De leerlingen die naar Zwolle zijn gereden vonden het leerzaam, om ervaring op te doen in een andere stad.

Spoedopleiding
Je kunt bij ons ook kiezen om in een kortere periode je rijbewijs te behalen. Het is zelfs mogelijk in 2 weken, wel adviseren we om het theoriecertificaat voortijdig te behalen. Het is wel belangrijk dat je bij een spoedcursus veel beschikbaar bent, om te lessen. Vanwege de intensieve hoeveelheid lessen in de week. Ook is het belangrijk om je op tijd aan te melden vanwege het plannen van de cursus.

T.T.T (proefexamen)
Ook is het mogelijk om een tussentijdse toets af te leggen. (proefexamen) Het proefexamen wordt afgenomen door een examinator van het CBR ongeveer twee weken voor het rijexamen. Hieronder even een aantal voordelen waarom je het beste kan kiezen voor een T.T.T.:
 • Als je alvast wilt wennen aan de examensituatie
 • Als je tips wilt van een CBR-examinator
 • Als je vrijstelling voor je bijzondere manoeuvres wilt verdienen voor je 'echte' examen
 • Ook kunnen we zien dat leerlingen die een T.T.T. hebben afgelegd een hoger slagingspercentage hebben

 • Rijexamen
  Het praktijkexamen voor de personenauto duurt ongeveer 55 minuten. Bij het examencentrum van het CBR begint het examen met een gesprek vooraf o.a.: uitleg examen+ tonen van documenten:
 • Geldig ID-bewijs
 • Ingevuld zelfreflectieformulier
 • Uitslagformulier tussentijdse toets indien deze is gedaan

 • Daarna volgt op de parkeerplaats een ogen test, waarbij u het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Tijdens het examen zal de examinator letten op de volgende punten:
 • Omgaan met het voertuig
 • Veiligheid
 • Doorstroming
 • Sociaal rijgedrag
 • Milieubewust rijden

 • Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag.

  2todrive
  Ook is het mogelijk om vanaf 16,5 jaar te beginnen met je rijopleiding, je kunt dan ook al je theorie behalen. En vanaf 17 jaar mag je op voor het praktijk examen. Daarna moet je tot je 18de jaar onder begeleiding rijden. Daarvoor moet je ongeveer 2 weken voor je praktijkexamen je begeleiderspas aanvragen. Klik hier voor het aanvragen van de begeleiderspas en de voorwaarden die gelden voor begeleid rijden.

  R.I.S. opleiding
  Bij onze rijschool werken wij met de Rijopleiding In Stappen (R.I.S.). Bij de ris leer je in stappen, je gaat steeds een stap verder, als je de vorige stap voldoende beheerst. Je eerste stap is meestal een huiswerkopdracht. Je laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselde situaties kunt uitvoeren. In totaal loop je op deze manier 46 scripts door, verdeeld over 4 modules. Iedere module wordt afgesloten met een toets.

  Na afronding van de eerste module wordt je kennis en vaardigheden getoetst. Een rijinstructeur van je eigen vertrouwde rijschool neemt deze toets af. Deze toets wordt afgenomen tijdens de rijles, gedurende 10 15 minuten.

  Ook wordt de module twee toets afgenomen door je eigen instructeur tijdens een rijles. In de derde toets maak je voor het eerst kennis met het CBR. Tijdens deze toets wordt een compleet rij examen nagebootst, zo kun je alvast een indruk krijgen hoe een examen in zijn werk gaat. Daarbij kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijk examen. De vierde en laatste toets is het praktijk examen. MEER WETEN RIJOPLEIDINGINSTAPPEN  Noordzeestraat 5
  8303 VJ Emmeloord
  tel 0527-699823
  Henk 06-20159558
  Marianne 06-13184802
  Rijschoolnummer: 1443Z1
  IBAN NL09INGB0004505799
  E-mail: info@rijschoolheibrink.nl